Willem Overkleeft

Als een warm bad.

Laat ik mij eerst even voorstellen, mijn naam is Willem Overkleeft geboren 18 december 1948. Ik woon in het Westland een kassengebied dat zijn gelijke niet kent. Midden in dat gebied ligt Naaldwijk. Ik heb daar mijn atelier. Ik schilder al een jaar of twintig zoekend naar mij bevredigende vormen en kleurstellingen. Naast het schilderen maak ik ook keramische beelden en vertrouw ik poŽtische gedachten aan het "papier" toe.

Maar mijn grote passie is schilderen. Want schilderen is mijn taal. Met mijn penselen als pen, schilder ik mijn ideeŽn op het nog maagdelijke witte doek dat gelijk van kleur verschiet als het wordt overgoten met de vrolijke kleuren die van mijn palet afdruipen. Ik creŽer met kleuren en vormen een onwerkelijke werkelijkheid. Het is mijn bedoeling om een ieder die het doek ziet een glimlach te ontfutselen en de omgeving een warme uitstraling te geven. De voorstelling krijgt zijn uiteindelijke vorm na het zoeken naar de juiste balans van compositie en kleuren

De ideeŽn borrelen als een niet te stuiten bron op uit mijn "binnenwereld". Het is kijkpoŽzie dat als een soort stripverhaal vorm krijgt op het linnen. Elk exemplaar is een verhaaltje op zich, de beschouwer creŽert zijn eigen "story". Alle doeken hebben namen van steden, want in elke grote stad heeft een multi culturele samenleving die vaak enige gelijkenis vertonen met de reflectie die van mijn doeken straalt. Ik hoop dat u door dit schrijven een kleine kijk in mijn wereld heeft gekregen en de drijfveren tot mijn artistieke issues een beetje kan doorgronden.


EEN SCHILDER ZOU
DE MEESTE TIJD IN EEN
CAF… MOETEN DOOR BRENGEN.
OP ZOEK NAAR INSPIRATIE.
DE GLAZEN RUIT
WEERSPIEGELT JE ZIEL
EN WEERKAATST HET
GEROEZEMOES AAN BEIDE ZIJDEN
LANGZAAM WORDT HET
DOEK ZICHTBAAR, GEVULD
MET DUIZEND SONATES,
GESCHREVEN ALLEEN VOOR
JOU, MIJN LIEF.