Greetje Feenstra

Sinds de dag dat zij van haar vader haar eerste linnen doekje kreeg is Greetje Feenstra (1946) in de ban van haar werk: schilderen. Dit viel de docenten van Academie Minerva in Groningen ook op toen zij in haar jonge jaren, vol ambitie en gewapend met de map, toelatingsexamen deed. Ze werd aangenomen op haar uitbundig kleurgebruik. Na de academie brak een tijd aan van ontdekken en zelfontplooiing. Als grafisch vormgever bij uitgeverijen en workshops bij collega-kunstenaars werden andere technieken zoals etsen, aquarelleren en andere technieken verder verkend

Experimenten die tot op heden hebben geresulteerd in groot-formaat doeken met krachtige, herkenbare voorstellingen. Altijd ge´nspireerd door de natuur. Bloemen, niet in een vaas maar dansend in de wind. Wijdse landschappen met zwangere luchten. Typisch Hollands maar ook net zo mooi boven Engelse krijtrotsen. Ook de mens wordt verkend. Naakt of verscholen achter een sluier. Het detail is niet belangrijk. De stijl is impressionistisch en vol beweging. Noem het een eigen stijl. Het is Greetje zelf.

Een andere inspiratiebron voor haar is het werken met verstandelijk gehandicapte volwassenen. Sinds 1991 begeleidt zij een vaste groep kunstenaars en organiseert zij exposities onder de titel Atelier Noordster.Greetje Feenstra exposeert sinds 1988 en werkt, ook in opdracht, vanuit haar atelier in Friesland.

Meer voorbeelden van haar werk vindt u op www.greetjefeenstra.nl