Reint Withaar

Reint werd in Amsterdam op 29 juli 1928 geboren, je zou kunnen zeggen tussen de tuben verf en de penselen. De oorlog en de slechte economische toestanden zijn er schuld aan dat academie bezoeken niet voor hem weggelegd was. Dat werd dus een 3 jarige schildersopleiding op de HTS. Een hele goede basis overigens. Reint heeft op diverse ateliers gewerkt als kunstschilder, en volgde diverse cursussen, en praktijklessen.

Het heeft een tijd geduurd voordat hij het aandurfde het vak professioneel aan te pakken. Toen dat zover was waagde hij het met zijn vrouw om in het druk bezochte toeristische stadje Elburg in het centrum een pand te kopen om daarin een galerie – atelier te openen. En het is vanuit deze plaats dat zijn bekendheid is gaan groeien. En die groeide dusdanig dat de tijd om te schilderen in het gedrang kwam.

Dochter Rian toonde belangstelling om de galerie voort te zetten zodat Pa zijn tijd weer geheel aan het schilderen kon besteden. Met haar man Jack die de verkoop en de PR verzorgt runnen zij beiden nu de galerie aan de Beekstraat 11 in Elburg, waarin nu de werken van Reint en dochter Rian te bewonderen zijn.

Behalve dat de televisie en de radio uitzendingen over hem gemaakt hebben heeft hij in veel plaatsen en landen ge๋xposeerd.

Nederland : Amersfoort – Amsterdam – Apeldoorn – Enschede – Harderwijk – Lisse – Meppel Naarden – Vaassen.
Frankrijk : Al่s – Avignon – Bonnieux – Crespian – Les Baux de Prov. – Marseille – Roussillon – S่te – St. Remy de Prov.
Amerika : Austin – Houston – St. Antonio