Roel Hofman

Roel Hofman is op 14 mei 1956 te Rotterdam geboren. Al op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door tekenen en schilderen. Vanaf zijn 8e jaar werkt hij bewust en serieus aan zijn techniek en stijl. Op 16 jarige leeftijd is hij in de leer gegaan bij de Rotterdamse schilder Cornelis Witters.

Al snel bleek zijn talent uit de prijzen die hij met zijn werkstukken won. In de tachtiger jaren heeft hij les genomen om zijn vaardigheid in het fijnschilderen te vergroten. Spoedig werd hij i.p.v. leerling, leraar op een teken- en schilderacademie in Spijkenisse.

Roel is in de beginjaren negentig een galerie en kunstuitleen gestart. Vanaf die tijd beheerst de kunst zijn leven. Om inspiratie op te doen gaat hij zich meerdere malen per jaar terug op het platteland van Frankrijk. In alle rust, omgeven door de mooie natuur, kwamen nieuwe schilderijen en ideeŽn tot stand.

Begonnen met tekenen, ging zijn voorliefde al snel uit naar het schilderen. In zijn beginjaren schilderde hij veelal in de klassieke stijl. Daarna stapte hij over op het magisch realisme en het surrealisme. Langzamerhand ontwikkelde hij zijn eigen stijl, welke een duidelijke herkenbaarheid heeft

In zijn visie is het gebruik van kleur in een schilderij een van de belangrijkste elementen. Dat is het eerste waarop de meeste mensen gevoelsmatig reageren. Dit element komt dan ook duidelijk in zijn schilderijen naar voren.

Het onderwerp speelt daarom in zijn schilderijen een ondergeschikte rol.

Roel wil met kleuren de mensen onbewust raken, prettige associaties oproepen en door de uitstraling van zijn schilderijen een stuk plezier in het leven van de mensen brengen.

Vanaf 1997 worden er ook zeefdrukken van Roel uitgegeven, welke volledig door hem zelf worden gedrukt.

Het werk van Roel komen we inmiddels zowel nationaal als internationaal in vele huizen, galerieŽn en bedrijven tegen.