Tejo

Volgde de opleiding op de Koninklijke Academie te Den Bosch en de Kunstgewerbeschule te Basel. Hij maakte enige jaren reclame campagnes voor onder andere Ford, Nutricia, Unilever, Hij/Zij, Heineken (o.a. het Heineken logo), Frans Halsmuseum. Hij wou meer tekenen en schilderen en ging illustreren, daarbij maakt hij illustraties voor Libelle, Viva, Panorama, Kijk, Taptoe, Okkie. Verder illustreerde hij ook voor Madama Tussaud, Puik, Teo Jam, ABN Amro, Mercedes en IBM. Poster voor Vet Jeansstore, Hot ’n Cold, Joop v.d. Ende (“Joe De Musical”), C&A (de olifant), Platenhoezen voor Ted de Braak en Wiener Sangerknaben.

Ook vele boekomslagen zijn van Tejo’s hand. Zo onder andere van boeken van de Stephen King en Virginia Andrews bestseller serie. Naast het illustratie werk heeft Tejo ook diversen portretten gemaakt. Zo heeft hij van Ruud Gullit, Arnold van der Leyden, Prins Bernhard, Ted de Braak portretten gemaakt. Maar ook in opdracht van particulieren heeft hij portretten gemaakt. Hij heeft vele prijzen gewonnen waaronder de illustratieprijzen in het jaar `90, `91 en `92.

De laatste jaren is Tejo zichzelf meer gaan concentreren op stilleven. Deze worden onder andere tentoongesteld op exposities in Florida (Tampa), New York, het Stedelijk Museum Amsterdam en Hilversum. Ook is zijn werk geexposeerd op kunstbeurzen in Rotterdam, Eindhoven en Antwerpen.