Certified Art Giclee™
Een giclée is een hoogwaardige kunstdruk gemaakt via een nieuwe en unieke drukmethode. Giclées hebben als unieke eigenschap dat zij zowel in afbeelding als in kleur zeer gedetailleerd zijn. Elke kwaststreek, elke lijn en elk minuscuul detail wordt zuiver overgenomen van het origineel op de reproductie.

Chromoprint, onze eigen drukkerij, zet die gepigmenteerde inkten zeer fijnmazig (pixels per vierkante millimeter) over op zware kwaliteit, 310 grams aquarelpapier of canvas. De inktdruppeltjes zijn zo fijn (ter grootte van een menselijke bloedcel) en worden zo veelvuldig op een vierkante millimeter weergegeven waardoor een gestoken beeld ontstaat vol van kleur en detail.

Elke giclée wordt gekeurd op kleurechtheid. Bij de totstandkoming van elke giclée volgen intensieve, tussentijdse controles zodat de zuivere weergave wordt bewaakt. Na de vervaardiging wordt de giclée met potlood gesigneerd en genummerd door de kunstenaar als goedkeuring van het geproduceerde werk.

Elke giclée leveren wij met een certificaat van echtheid, getekend door de kunstenaar.
Certified Art Giclee™
De kenmerken van een Cerified Art Giclée™
ScannenOriginelen kunstwerken worden op hoogwaardige wijze gedigitaliseerd, bijvoorbeeld met de Cruse digitale reprocamera. Een dia (minimaal 4"x5") wordt gescand op een high-end drum of high-end  vlakbed scanner.
Printer Giclée prints moeten zijn vervaardigd op speciaal daarvoor bestemde printers.
Resolutie De Certified Art Giclée™ wordt met een minimale resolutie vervaardigd.
Proces De kunstenaar is nauw betrokken bij het productie proces.
Oplage De Certified Art Giclée™  is altijd  een gelimiteerde editie.
Controle De kunstenaar heeft elke Giclée gecontroleerd en persoonlijk voorzien van signatuur en nummering.
Certificaat De Certified Art Giclée™  is voorzien van een certificaat van echtheid die gesigneerd is door de kunstenaar en de masterprinter.
Keurmerk De Certified Art Giclées™  zijn voorzien van het Certified Art Giclée™  logo dat is aangebracht d.m.v. een blindpreeg.
MaterialenCertified Art Giclées™ zijn vervaardigd met speciale, duurzame, watervaste inkten en zuurvrije papier- en canvassoorten.
LidmaatschapDe bedrijven aangesloten bij de GPE hebben zich verplicht te voldoen aan de strenge eisen die gelden voor het vervaardigen van een Certified Art Giclée™.